Vaniljpannacotta med läskande passionsfruktsås

Serverar: 5-10 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

En lyxig och enkel dessert som är en fröjd får både öga och gom! Härlig balans mellan söt krämig vanilj och syrlig och läskande sås. Precis lagom mängd gelatin som gör att den inte blir för hård i konsistensen.

Ingredienser

  • Vaniljpannacotta
  • 1-2 vaniljstänger
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g socker
  • ½ dl mjölk
  • 3 gelatinblad
  • Passionsfruktssås
  • 3 passionsfrukter
  • 0,8 dl vatten
  • ¼ dl socker
  • ½ gelatinblad
  • 1-3 tsk citron
  • Valfri garnering
  • 1 pkt färska hallon
  • Citronmelliss eller Mynta
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i vaniljstången. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Låt stå i ca 15 min. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Värm mjölk och gelatin tills gelatinet är upplöst. Rör ner blandningen i vaniljgrädden. Häll upp i portionsskålar, gärna i glas på fot. Låt stå i kyl ca. 3 timmar.
    2. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft. Sila bort kärnorna. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Rör ner blött gelatin i passionsfruktspadet tills det är upplöst. Låt svalna. Lägg några färska hallon på pannacottan. Häll sås på pannacottan och hallonen ca 1 timma innan servering. Garnera med mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Matgladno1 12 juni 2011

    Super gott. Gjorde 70 st i helgen och fick bara massor med bra betyg...:)

    urkbullen 9 februari 2012

    Supergott, såsen var verkligen ett + ! Kombinerade ihop en "egen" desster med det här receptet plus en chokladmousse med daim i. (Frös och serverade som parfait.) Fick bara bra betyg och en tjej sa till och med: - "Det här var den godaste desserten jag ätit...!"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben