Vaniljpannacotta med rabarber

Serverar: 6 portioner

Tid: 5 timmar 20 minuter

Tips! Gör vaniljpannacottan upp till 2 dygn innan servering. Låt den stå i kylskåp. Sätt bara lite plastfolie över.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker (eller 1 vaniljstång)
  • 4 gelatinblad
  • Rabarbertopping
  • 300 g rabarber (2-3 stjälkar)
  • 1 msk vatten
  • 1 dl gelésocker eller vanligt socker
  • Instruktioner

    Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.) Lägg gelatinbladen i blöt. Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut. Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen. Häll upp i portionsglas. Ett tips är att använda tratt eller någon bra slev om det är svårt att hälla. Ställ kallt och låt stå 1-2 timmar tills det stelnat. Rabarbertopping: Skär rabarber i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp. Häll över sockret (om man använder gelésocker så blir det lite mer geléaktig konsistens än vanligt socker). Låt rabarbern smälta och koka i sin egen vätska tills den blir mjuk och går sönder. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna. När rabarbern är ljummen, tar ca 30 min i rumstemperatur, kan du skeda upp den ovanpå vaniljpannacottan. Ställ sedan in i kylen igen och låt stelna 1-2 timmar eller längre - upp till 2 dygn

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    komposanten 23 juli 2010

    Nu har dottern bjudit oss på detta två gånger. Lika gott båda gångerna. Rabarberkompotten är underbar i kombination med pannacottan. Jag rekommenderar detta recept åt alla! p.s.prova gärna årets skopglass-jordgubb och rabarber- om du gillade detta recept!

    Starlight-78 15 maj 2011

    Första gången jag testade att göra pannacotta, förmodligen inte den sista! :-) Väldigt gott i kombo med rabarberna, sambon gav högsta betyg!

    Pepper 19 februari 2014

    Klockren rabarbertopping och vaniljpannacottan var smakmässigt god men i mina ögon alldeles för "stabbig" och jag tror mig kunna slå vad om det räcker gott med 2 st gelatinblad till den mängden vätska. Att sedan ange receptets storlek till 56 pers. känns lite egenkomponerat. Vi gjorde detta recept till 4 pers. och det var helt klart små portioner. Men smaken var, som sagt, mycket bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben