Rosa vaniljpannacotta med jordgubbssås
Romantiskt rosa sötsak med fantastisk smak. Bjud din kärlek på den, perfekt till Alla hjärtansdag.
Ingredienser
Pannacotta
5 dl grädde
0,5 dl strösocker
3 gelantinblad
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
Hushållsfärg
Jordgubbssås
200 g frysta jordgubbar
2 dl vatten
1 dl florsocker
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten.
Koka upp grädde och socker, låt koka 1-2 minuter.
- Ta kastrullen från plattan och rör i gelantin, vaniljextrakt och hushållsfärg mängd beroende på hur rosa du vill ha den.(vaniljsocker kan tillsättas samtidigt som det andra sockret)
- Häll upp i fina glas och ställ in i kylen att stelna, det tar ca 2 timmar.
- Jordgubbssås:
Låt alla ingredienser koka ihop, mosa jordgubbarna så det blir mojsigt. När såsen har reducerats lite, kör du en stavmixer i kastrullen för att få en slät sås, koka den lite till.
- Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ganska smidigt att göra! Jag vill ha mer smak på det hela, så jag hade i mixade blåbär/hallon i pannacottan innan jag tillsatte gelatinbladen. Skippade dock hushållsfärgen då. Gjorde dubbelsats och det fungerade finfint. Många tummar upp ifrån alla på nyårsfesten.