Rosa vaniljpannacotta med jordgubbssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Romantiskt rosa sötsak med fantastisk smak. Bjud din kärlek på den, perfekt till Alla hjärtansdag.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 gelantinblad
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • Hushållsfärg
  • Jordgubbssås
  • 200 g frysta jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Koka upp grädde och socker, låt koka 1-2 minuter.
    2. Ta kastrullen från plattan och rör i gelantin, vaniljextrakt och hushållsfärg mängd beroende på hur rosa du vill ha den.(vaniljsocker kan tillsättas samtidigt som det andra sockret)
    3. Häll upp i fina glas och ställ in i kylen att stelna, det tar ca 2 timmar.
    4. Jordgubbssås: Låt alla ingredienser koka ihop, mosa jordgubbarna så det blir mojsigt. När såsen har reducerats lite, kör du en stavmixer i kastrullen för att få en slät sås, koka den lite till.
    5. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    publikhav 1 januari 2012

    Ganska smidigt att göra! Jag vill ha mer smak på det hela, så jag hade i mixade blåbär/hallon i pannacottan innan jag tillsatte gelatinbladen. Skippade dock hushållsfärgen då. Gjorde dubbelsats och det fungerade finfint. Många tummar upp ifrån alla på nyårsfesten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben