Vacker gratäng med goda smakkombinationer av rödbetor, potatis och chévreost.
Servera som ensamrätt eller som ett gott tillbehör.
Ingredienser
4 rödbetor
6 stora potatisar
1 gul lök
200 g chévreost eller fetaost
3 dl grädde
2 dl mjölk
5 kvistar rosmarin
1½ tsk salt
2 krm mald svartpeppar
Smör till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka rödbetorna ca 20 minuter., skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär rödbetorna i skivor. Skala potatisen och skiva tunt med hjälp av en mandolin. Skala löken och skiva tunt med en mandolin.
- Varva rödbetor, potatis, lök, smulad chévreost och repad rosmarin i en smord ugnsfast form, salta och peppra. Blanda grädde och mjölk och häll över. Sätt in mitt i ugnen i 45-50 minuter. Sätt eventuellt över en bit aluminiumfolie de sista minuterna.
- Servera till grillad fläskkarré, biff eller kyckling med sallad, gärna gjord på rucola som passar bra till.
Liknande recept
Kommentarer (0)