Rödbetsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Vacker gratäng med goda smakkombinationer av rödbetor, potatis och chévreost. Servera som ensamrätt eller som ett gott tillbehör.

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 6 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 200 g chévreost eller fetaost
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 kvistar rosmarin
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka rödbetorna ca 20 minuter., skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär rödbetorna i skivor. Skala potatisen och skiva tunt med hjälp av en mandolin. Skala löken och skiva tunt med en mandolin.
    3. Varva rödbetor, potatis, lök, smulad chévreost och repad rosmarin i en smord ugnsfast form, salta och peppra. Blanda grädde och mjölk och häll över. Sätt in mitt i ugnen i 45-50 minuter. Sätt eventuellt över en bit aluminiumfolie de sista minuterna.
    4. Servera till grillad fläskkarré, biff eller kyckling med sallad, gärna gjord på rucola som passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben