Rödbetsgratäng

Serverar: 6 portioner

Den här enkla och goda gratängen hade vi till vår bröllopsbuffé! Passar utmärkt som sidorätt till grillat. Fanns även med på vårt julbord. Väldigt tacksam att bjuda på om man får många matgäster då den passar vegetarianer, veganer samt de flesta allergiker. Har ibland gjort en större sats och fryst in. Mums!

Ingredienser

  • 2-3 rivna ekologiska rödbetor
  • 1 finhackad gul lök
  • ½ -1 dl dinkelkross (bovetekross för att göra glutenfri)
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½ tsk kajenn
  • 1msk mejram
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ekologiska sesamfrön till att bröa formen samt att strö som täcke på gratängen
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser förutom sesamfröna i en bunke. Olja och bröa en ugnsfast form med sesamfrön. Häll i smeten och strö över "sesamtäcket". Grädda i ugn ca 30 min, i +200C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben