Rödbetsvin

Serverar: 4-6 portioner

Härlig färg och gott

Ingredienser

  • 8 stora rödbetor eller 16 små
  • 4 liter vatten
  • 1 1/2 kilo socker
  • 1 burk farinsocker
  • 250 gr russin
  • 50 gr jäst
  • 4 skivor rågbröd
  • Instruktioner

    Skrubba och skala rödbetorna skär dom i skivor. Låt koka i vatten i en timme. Slå endast vattnet i en kruka och låt svalna något. Tillsätt socker och farin. Efter det att blandningen har svalnat helt, tillsätt russinen. Bred jästen på rågskivorna lägg dom överst med jästen neråt. Täck med folie. Låt stå i rumstemperatur i 3 veckor. Sila genom silduk eller genom melitta påsar, för att det ska bli klart.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben