Rödbetsvin

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket gott. Smakar inte rödbetor.

Ingredienser

  • 8 st stora rödbetor
  • 4 liter vatten
  • 1½ kg socker
  • ½ kg farinsocker
  • 1 pkt russin
  • 50 gr jäst
  • 4 st rågbrödsskivor
  • Instruktioner

    Skala och skiva rödbetorna och koka dessa i vattnet (4 liter) i en timme. Sila sedan bort rödbetorna och kolla att det fortfarande är 4 liter vätska, annars sätt till lite mer vatten. Låt vätskan svalna lite grann och tillsätt sockret,. farinsockret och russin. Låt sedan vätskan kallna. Låt jästen mjukna lite och bred på brödskivorna som läggs upp och ner (jästsidan ner) i rödbetsvattnet. Låt vinet stå och jäsa i 3 veckor, sila blandningen och häll upp på flaskor,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben