Gott med gräddfil och rågbröd
Ingredienser
500 gr rödingsfile eller annan ädelfisk i tärningar 3x3 cm
125 gr purjolök i tunna skivor
100 gr rotselleri i strimlor
100 gr morot i strimlor
1-2 st vitlöksklyftor hackade
1 msk flytande margarin
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
2 msk tomatpure
3-4 stjälkar persilja
1-2 lagerblad
2 krm timjan
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl gröna oliver
Instruktioner
Fräs grönsaker med vitlök i en gryta
Tillsätt vatten,buljongtärningar,tomatpuren,persiljestjälkarna,lagerblad och timjan
Koka under lock i 10 min ta upp persiljan och lagerbladen
Tillsätt rödingen och sjud soppan i 3-5 min
Strö över persiljan och oliver
Liknande recept
Kommentarer (0)