Rödlöksbröd

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Det här är trevliga portionsbröd som fylls med löksmör. Genom att blanda kesella i degen får man ett extra saftigt matbröd. Servera dem gärna till en god soppa.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 50 g jäst
  • 3 msk olivolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g kesella 1 %
  • 2 dl rågmjöl
  • 13 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 stora hackade rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olivolja, salt, honung, kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs degen under en bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Fräs den skalade och hackade löken i olja på svag värme, ca 10 min. Blanda i honung och salt. Knåda degen på mjölat bord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en ½ cm tunn kaka. Lägg på fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna i 3-4 cm breda, trekantiga bitar. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Låt dem jäsa ca 20 min under en bakduk eller en kökshanduk. Grädda mitt i ugnen 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben