Äpple- och rödlöksbröd

Serverar: 1 portioner

Förgyll vintern med ett riktigt härligt och hembakat bröd.

Ingredienser

  • Fördeg
  • 50 g jäst (upplöst i lite ljummet vatten)
  • 5 dl vatten
  • 1½ dl durumvetemjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 röda svenska äpplen
  • 1 litet knippe dill, finskuret 20g (1 msk)
  • Ca 1 tsk gourmetsalt
  • Olivolja och gorumetsalt till pensling av bröden
  • Instruktioner

    1. Blanda fördegen. Jäst, vatten, durumvete och vetemjöl och låt vila i 30 minuter.
    2. Skala och finhacka rödlöken. Skär äpplena i ca 1 cm stora bitar. Finskär dillen. Blanda fördegen med allt utom saltet i en matberedare. Tillsätt saltet och låt gå ytterligare några minuter. Degen ska bli lite lös.
    3. Lägg smörpapper på en ugnsplåt och platta ut degen på smörpapperet eller dela degen (enklast med kniv) i små brödpaddor. Låt jäsa 1-2 timmar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Pensla försiktigt med olivolja och strö över lite gorumetsalt. Grädda ca 20 minuter, småbröden ca 10 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 97 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben