Rökig knäck

Har ej testat, men låter spännande med whisky i knäcken.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl rökig whisky
  • 1 msk smör
  • 3 msk hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, sirap, grädde och whisky i en vid kastrull eller stekpanna. Koka knäcken kraftigt utan lock tills den är 124º, beräkna 20 minuter. Rör om då och då.
    2. Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
    3. Ställ knäckformarna på en bricka. Lyft av kastrullen från värmen och blanda i smör och mandel. Klicka smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar. Låt knäcken kallna.
    4. Förvara knäcken med smörgåspapper mellan lagren i en burk med lock. Låt stå i kylen.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (1)

    Bozer22 5 december 2008

    Tycker den var riktigt god. Den får verkligen en rökig fin whiskysmak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben