Rönnbärssaft

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 dag

Saft som lämpar sig mycket väl som måltidsdryck då den inte är lika söt som en mer traditionell saft.

Ingredienser

  • 5 kg rönnbär, frostbitna alternativt frysta
  • 5 liter vatten
  • 3 kg socker (600gr/liter avrunnen saft)
  • Instruktioner

    1. Koka bär och vatten i 20 minuter, låt uppkoket svalna i kastrullen och låt därefter stå i ett dygn. Dag två silas bären av och rönnbärssaften kokas upp med socker i 10 minuter. Skumma, fyll upp på rengjorda flaskor och korka igen. Förvaras därefter svalt.
    2. Spädes: 1 del saft, 4 delar vatten

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 28 maj 2010

    hehe får fortsätta kika runt-fast nu direkt i din kokbok tror jag, hittade av en slump ännu ett recept som verkar tilltala mina smaklökar skrivet av dej :)

    ToxCat 7 augusti 2011

    Kanske är en dum fråga men jag har aldrig testat att göra egen saft förut: Ska saften spädas innan man dricker den sen eller kan man dricka den direkt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben