Saft som lämpar sig mycket väl som måltidsdryck då den inte är lika söt som en mer traditionell saft.
Ingredienser
5 kg rönnbär, frostbitna alternativt frysta
5 liter vatten
3 kg socker (600gr/liter avrunnen saft)
Instruktioner
- Koka bär och vatten i 20 minuter, låt uppkoket svalna i kastrullen och låt därefter stå i ett dygn. Dag två silas bären av och rönnbärssaften kokas upp med socker i 10 minuter. Skumma, fyll upp på rengjorda flaskor och korka igen. Förvaras därefter svalt.
- Spädes: 1 del saft, 4 delar vatten
Liknande recept
Kommentarer (2)
hehe får fortsätta kika runt-fast nu direkt i din kokbok tror jag, hittade av en slump ännu ett recept som verkar tilltala mina smaklökar skrivet av dej :)
Kanske är en dum fråga men jag har aldrig testat att göra egen saft förut: Ska saften spädas innan man dricker den sen eller kan man dricka den direkt?