Romanescosås

Serverar: 4 portioner

En spansk sås som är urläcker till grillad lök, grillat kött eller fisk.

Ingredienser

  • 5 stora tomater
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ½ dl mandel
  • 10 hasselnötter
  • 1-2 tsk finhackad anchochili eller spansk peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger, ca
  • 1 msk rödvin
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och kärna ur dem med en sked. Lägg tomaterna, med skalsidan neråt, i en ugnsfast form.
    2. Krossa vitlöksklyftorna, dela lite på dem och fördela dem därefter över tomaterna tillsammans med chilin. Ringla över olivolja och strö på salt. Sätt in formen mitt i ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills tomaterna börjar få lite färg och ser "torkade" ut.
    3. Rosta under tiden mandeln och hasselnötter i en torr stekpanna tills de börjar få färg.
    4. Mixa samman de rostade tomaterna (inklusive olja, vitlök och chili) tillsammans med nötterna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt vinäger och rödvin samt en nypa socker. Tillsätt olivoljan droppvis och fortsätt mixa tills såsen fått en krämig konsistens.
    5. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben