Rompunch

Den här romblandningen är en mycket användbar dryck som ska förvaras i kylskåp. Den kan drickas som den är , användas som smaksättning, serveras från en punchbål överströdd med kanel vid festliga tillfällen och blandas i olika desserter.

Ingredienser

  • 9 dl standardmjölk
  • 3 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 6 äggulor
  • 3½ dl vit rom
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, socker och kanelstång och koka upp. Lägg på lock och låt det puttra i 20 minuter Lyft kastrullen från plattan och kyl mjölken.
    2. Vispa äggulorna tjocka. Tag bort kanelstången från mjölken och vispa ner äggulorna.Sätt tillbaka blandningen på svag värme och låt den tjockna under ständig omrörning. Kyl.
    3. Blanda ner rommen och slå upp på en steriliserad flaska. Ställ flaskan i kylskåp minst 5 dagar innan rompunchen används.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben