Den här romblandningen är en mycket användbar dryck som ska förvaras i kylskåp. Den kan drickas som den är , användas som smaksättning, serveras från en punchbål överströdd med kanel vid festliga tillfällen och blandas i olika desserter.
Ingredienser
9 dl standardmjölk
3 dl socker
1 kanelstång
6 äggulor
3½ dl vit rom
Instruktioner
- Blanda mjölk, socker och kanelstång och koka upp. Lägg på lock och låt det puttra i 20 minuter Lyft kastrullen från plattan och kyl mjölken.
- Vispa äggulorna tjocka. Tag bort kanelstången från mjölken och vispa ner äggulorna.Sätt tillbaka blandningen på svag värme och låt den tjockna under ständig omrörning. Kyl.
- Blanda ner rommen och slå upp på en steriliserad flaska. Ställ flaskan i kylskåp minst 5 dagar innan rompunchen används.
Liknande recept
Kommentarer (0)