Jordgubbar i rompunch

Serverar: 4 portioner

Jordgubbar, andra bär eller mogen, mjuk frukt passar i den här lätta, svala efterrätten som är utomordentlig efter en het, kryddig måltid. Receptet på rompunch finns bland mina övriga recept.

Ingredienser

  • 1-1½ liter snoppade jordgubbar
  • 3 dl florsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl rompunch
  • Instruktioner

    1. Spara fyra jordgubbar till garnering. Strö över hälften av sockret på resten och låt dem stå kallt en stund.
    2. Vispa grädden med resten av sockret och tillsätt rompunchen. Grädden ska vara tjock men rinnande. Ställ den kallt, om det tar en stund innan rätten ska serveras.
    3. Fördela jordgubbarna i fyra portionsskålar, slå över romgrädden och garnera med hela jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben