Romrussinparfait med spettekaka

Serverar: 6 portioner

En god och lite annorlunda vuxen dessert!

Ingredienser

  • 2 dl russin
  • 2 dl mörk rom
  • 5 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 dl spettekaka eller maräng, grovkrossad
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i rommen och låt dem ligga till dess att rommen sugits upp av russinen, det tar ca 1 dygn.
    2. Lättvispa grädden i en separat bunke. Vispa äggulorna med vaniljsockret och tillsätt sockret lite i taget. Vispa blandningen porös och rör ner russinen. Vänd ner grädden och spettekakan i äggblandningen.
    3. Fodra en form med plastfilm och häll i smeten. Låt parfaiten stå i frysen i minst 1 dygn och ställ den sedan i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Ta bort plastfilmen och garnera med mer spettekaka

    Liknande recept

    20 min
    10-15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben