Rosélax med apelsinbearnaise
Jag fullkomligt älskar lax! Receptet är för två portioner, men det går lätt att dubbla om ni är fyra. Ett enkelt och gott recept och kan avnjutas med potatis och någon kär vän!
Ingredienser
2 lagom stora laxfileér
Rosépeppar
Grillkrydda (vilken som helst)
1 apelsin
1 förp bearnaisesås eller hemmagjord
Instruktioner
- Innan du lägger laxen i pannan ska du först strössla över laxen med rikligt av grillkrydda och lite rosépeppar. Stek nu laxen på hög värme tills den får en fin stekyta. Medan du steker fisken ska du antingen redan ha gjort hemmagjord eller köpt bearnaisesås som du låter koka upp så att den blir härligt krämigt och tjockt. Till detta ska du riva ner apelsinskalet i såsen och låta det koka ihop ett tag. Du kan också använda dig av den läckra apelsinsaften i såsen.
- Serveras med potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)