Rosélax med räkor och pressad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god laxrätt som dessutom är lätt och snabblagad.

Ingredienser

  • 750 g filéad lax
  • 2 dl skalade räkor
  • 3 msk dill
  • 1 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 8 korn rosépeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10-12 potatisar
  • ½ huvud grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och hacka till mindre bitar. Salta vattnet och koka potatisen mjuk medans laxen blir klar.
    2. Laxen: Skär laxen i små kuber. Mortla rosépepparen. Använd en traktörpanna. Häll i grädde, rosépeppar, pressa i vitlök och dill. Låt såsen precis koka upp och sänk sen värmen så att det sjuder. Lägg i laxen, låt sjuda i ca 15 minuter. När laxen är färdig, sätt i dill samt räkorna. Salta och peppra. Pressa potatisen och servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben