Biffar med pressad potatis och champinjonsås

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Bilden kanske inte blev så bra,men jag la ner själen på maten och inte på bilden

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 gul lök
  • Mald kummin
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 färska campinjoner
  • 6 stora potatisar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • Lite soja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen,och dela på dem så att koktiden inte blir så lång. Koka potatisen. Blanda nötfärs,ägg,ströbröd,kummin i en skål. Skala och finhacka löken och häll i den i skålen. Forma till biffar, det blir ca 8 biffar.
    2. Stek biffarna på medelhög värme, när biffarna är klara så kan du förbereda såsen, i samma panna som du stekte biffarna i. Skiva upp champinjonerna och fräs dom i stekpannan. Pudra över lite mjöl,häll på grädden,1buljongtärning och soja,och låt det puttra upp.
    3. När potatisen är klar,så pressa den i en potatispress. Servera gärna med lingonsylt. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben