Biff med gratinerad potatis

Serverar: 2 portioner

Gott till biffen med halverade gratinerade potatisar med soltorkade tomater, vitlök, basilika och riven ost. En mycket passande helgmiddag eller fredagsgott.

Ingredienser

  • 2 utskurna biffar à 125 g
  • Smör
  • Gratinerad potatis
  • 300 g potatis
  • ½ msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk ströbröd
  • ½ dl finriven ost, 17%
  • Tillbehör
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen. Dela och lägg med snittytan upp i ugnsform. Pensla på olja, salta och peppra. Tillaga i 225º ca 20 minuter.
    2. Finhacka tomaterna. Blanda med basilika, pressad vitlök, ströbröd och ost. Fördela på potatishalvorna och gratinera 10 minuter till.
    3. Stek köttet i smör, salta och peppra och servera med potatisen och kokta haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    UllaC 16 maj 2010

    Nästa gång jag lagar denna rätten kommer jag att göra en sås till, antingen kall eller varm. Tror det är gott vilket sås.

    UllaC 16 maj 2010

    Tror det är gott vilket som - skall det stå!!!

    Relaterade Artiklar

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben