Gratinerad potatis

Serverar: 4 portioner

Lika gott att laga av färsk som gammal potatis. En läcker vegorätt men också ett lite kul tillbehör till grillat kött och kyckling.

Ingredienser

  • 500 g potatis, kokt
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 6 st soltorkade tomater, marinerade
  • 2 msk basilika, hackad och färsk
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275°.
    2. Skala eventuellt potatisen och skär den i tjocka skivor. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat.
    3. Pensla ovansidan med olja. Salta och peppra.
    4. Skala och pressa vitlöken. Hacka tomaterna.
    5. Blanda vitlök, tomater och basilika. Klicka det på potatisen. Strö över parmesanosten.
    6. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter. Garnera med lite extra basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lillakockan 28 april 2010

    Lät jättegott! Ska nog testa det till Valborg. Återkommer med omdöme sen.

    lillakockan 3 maj 2010

    Potatisen blev jättegod och passade bra till kycklngen som vi grillade. Valde dock att göra på okokt potatis och ha dem inne i 30 minuter på 200¤. Tack för ett bra recept!

    mmarabou 20 maj 2012

    Jättegott till grillat kött! Det här kommer vi laga igen, men då med mera \"röra\" eftersom den va så otroligt god.

    Relaterade Artiklar

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Potatisrätter
    Ohh, vad man kan göra mycket gott av potatis! Koka, steka, mosa, grati...

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben