Persiljebiffar av älgfärs, serverad med pressad potatis och vinbärsgelé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En snabblagad middag som passar både vardag och fest. Mycket smakrika och saftiga biffar.

Ingredienser

  • Biffa
  • 5 hg älgfärs
  • 3-4 msk ströbröd
  • 1-1,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 0,5-1 dl finhackad persilja
  • 2 msk smör
  • 4-6 Kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 2-3 dl mjölk/grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 1 msk soja
  • 1 tsk worcestersås
  • Tillbehör
  • Rödpotatis eller mandelpotatis
  • Instruktioner

    1. Potatis: Skala rödpotatis eller mandelpotatis för ca 4 pers. Klyfta dom och koka i saltat vatten. Låt de rinna av och pressa potatisen strax före servering.
    2. Biff: Slå upp ströbröd i bunke rör ned grädden och låt det svälla. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
    3. Mal kryddpepparkornen efter smak, gärna lite grovt. Tillsätt älgfärsen, kryddpeppar, salt och persilja. Rör till en fast jämn smet.
    4. Bryn en smörklick i stekpannan och forma biffar med fuktade händer (ca 8 st). Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom.
    5. Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme.
    6. Sås: När biffarna är stekta lägg i en klick smör i stekpannan och vispa ned mjölet, späd sedan med lite vatten innan ni tillsätter grädden/mjölken, sojan, worcestersåsen och kryddorna.
    7. Garnera med persilja. Servera med vinbärsgelé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben