Rosen från Capri

Serverar: 10 portioner

Chokladkaka från Capri, en härligt smarrig kaka. Gör den gärna en dag innan servering.

Ingredienser

  • 200 gr mörk blockchoklad
  • 200 gr smör
  • 11/2 dl socker
  • 4 ägg
  • 100 gr sötmandel
  • 1 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100gr mörk blockchoklad
  • Olja
  • Kanderade rosenblad
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 c Smörj o bröa en rund springform ca 2 liter.
    2. Bryt sönder chokladen i en mellanstor bunke, ställ den över vattenbad, smält chokladen på svag värme. Klicka ner smöret och rör tills det smälter. Tillsätt sockret.
    3. Rör ner äggen ett i sänder i chokladblandningen. Mal mandeln, och blanda torra ingredienserna.Tag skålen från värmen. Tillsätt mjölblandningen, rör om ordentligt. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i cirka 50-55 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan stå o stilla sig innan den stjälps upp.
    5. Smält resterande choklad och ha i några droppar olja,bred den över kakan. Garnera med kanderade rosenblad.
    6. Låt stå svalt tills servering, gärna vila ett dygn då smaken framträder desstu mer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben