Fettuccini alla sceriffa

Serverar: 4 portioner

Bandspaghetti med ostsås från Capri.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 1/2 tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven färsk parmesanost
  • 1/3 krm cayennepeppar
  • 1 stor grön paprika
  • 1 msk smör
  • ca 250 g bandspaghetti
  • Instruktioner

    1. Skiva auberginen. Lägg skivorna på ett fat och strö över saltet. Låt stå ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 100 grader. Rör smöret mjukt i en ugnssäker form. Rör ner grädde och ost lite i taget. Tillsätt cayennepepparn.
    3. Torka av vätskan från auberginen, strimla paprikan och fräs dem i smör. Blanda ned grönsakerna i gräddblandningen och ställ ugnen i formen.
    4. Koka pastan i saltat vatten. Ta ut formen ur ugnen och blanda ned pastan. Blanda ordentligt och servera rykande varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben