Denna sås är en "jättekändis" i USA, men
skapades på den kända restaurangen Alfredo på
via delle Scrofa i Rom. Där heter den Fettuccini al triplo burro.
Ingredienser
400 g färska fettuccini
200 g smör (inte margarin)
2 dl vispgrädde
200 g nyriven parmesanost
1 knivsudd riven muskotnöt
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Värm grädden under tiden och lägg i smöret. Låt det sjuda på låg värme. OBS! Såsen får inte koka! Rör om då och då och tillsätt muskot och salt.
Smaka av.
- När pastan är klar (al dente) häller du av kokvattnet, men spara ca 3 msk kokvatten i pastan.
Lägg i den rivna parmesanosten och rör om så att osten fördelas jämnt över pastan.
- Häll nu över smörgrädden, blanda och smaka av med peppar och ev mer salt. Servera direkt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! gjorde detta för nån vecka sedan och det va jättegott. Men glömde ge dig betyg så det får jag göra nu i stället. mvh Gillsan