Fettuccini med italiensk korv, bacon och svamp

Mycket smak i denna pastarätt, med kryddig korv, bacon och rött vin.

Ingredienser

  • 500 g fettuccini, torkad
  • 300 g ostronskivling eller annan svamp, skuren i bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 140 g bacon, skuren i små bitar
  • 200 g salsiccia, färsk, med skinnet borttaget och skuren i små bitar
  • 1 ½dl rött vin
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, ”al dente”, samtidigt som de övriga ingredienserna är klara. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Passa noga, fettuccinin har kort koktid.
    2. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp och lök, låt dem fräsa i ca 2–3 minuter. Strö över lite salt och peppar.
    3. Lägg sedan ner bacon och salsiccia. Stek dem tillsammans med lök och svamp i ca 3–4 minuter. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
    4. Häll ner och rör snabbt ihop salsicciablandningen med pastan. Blanda ner olivolja och hälften av persiljan. Servera direkt med lite överströdd persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben