Kakor med hallonsylt och vaniljfyllning som sätts ihop två och två. Spröda och otroligt goda!
Med en stjärntyll kan du skapa ett fint rosmönster på kakan.
Ingredienser
225 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 3/4 dl vetemjöl
3 msk maizena majsstärkelse
Fyllning
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk hallonsylt, gärna hemgjord
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Tillsätt mjöl och maizena i smeten och rör om.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Spritsa med en stjärntyll ut 2½ cm stora toppar med 4 cm mellanrum. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått färg. Låt dem svalna på ett galler.
- Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Lägg sylt på hälften av kakornas undersida. Spritsa fyllningen på resten. Lägg ihop kakorna två och två.
- Förvara kakorna i upp till 4 dagar i en tättslutande burk.
Liknande recept
Kommentarer (0)