Rosendrömmar

Serverar: 20 portioner

Kakor med hallonsylt och vaniljfyllning som sätts ihop två och två. Spröda och otroligt goda! Med en stjärntyll kan du skapa ett fint rosmönster på kakan.

Ingredienser

  • 225 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk hallonsylt, gärna hemgjord
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Tillsätt mjöl och maizena i smeten och rör om. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Spritsa med en stjärntyll ut 2½ cm stora toppar med 4 cm mellanrum. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått färg. Låt dem svalna på ett galler.
    3. Vispa smör, flor- och vaniljsocker luftigt. Lägg sylt på hälften av kakornas undersida. Spritsa fyllningen på resten. Lägg ihop kakorna två och två.
    4. Förvara kakorna i upp till 4 dagar i en tättslutande burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben