Rosenbiskvitårta i långpanna

Serverar: 25-30 portioner

Rosendrömmar till många.

Ingredienser

  • Botten
  • 6 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 4 hg malda hasselnötter
  • 8 droppar champagne essens
  • Smörkräm
  • 3-4 hg smör
  • 6 dl florsocker
  • 6 äggulor
  • 4 tsk rosenessens
  • 12-16 droppar röd eller rosa hushållsfärg
  • Garnering
  • 225-300 g blockchoklad
  • 3 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt ner strösocker och hasselnötter i smeten. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten i pannan. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Låt bottnen kallna.
    2. Rör ihop smör, florsocker och äggulor till en smidig smörkräm. Bred krämen över bottnen och ställ kakan kallt. Smält blockchokladen och tillsätt oljan. Bred chokladblandningen över kakan och skär den i bitar; 2,5 x 2,5 cm

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben