Rosenmuffins

Serverar: 12 portioner

Det här är läckra muffins smaksatta med rosenvatten och de passar för dem som gillar det som är sött och rosa.

Ingredienser

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 1 ¼ dl (115 g) strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl
  • 1 msk rosenvatten
  • Garnering
  • 12 rosa rosenblad
  • 1 äggvita, uppvispad
  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ — 2 msk citronsaft
  • 2 ¹/³ dl (145 g) florsocker
  • Röd eller rosa karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens för­djupningar.
    2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.
    3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
    4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.
    5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.
    6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillablommangirl81 29 mars 2010

    ska det inte va nåt bakpulver i dessa muffins??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben