Lenas rosenmuffins

Serverar: 12-24 portioner

Passa på att baka och njuta av dessa muffinsen, nu då rosorna blommar för fullt.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 nävar färska blad av doftande rosor
  • Glasyr
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 näve färska blad av doftande rosor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 190°C. Vispa grädden och rör i sockret långsamt. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver samt ungefär en näve finfördelade rosenblad. Häll smeten i formarna och grädda 25-30 min. Låt muffinsen kallna. Glasyr: vispa äggvitan till skum, rör ner florsocker, vaniljsocker, citronsaft och finfördelade rosenblad. Rör till en jämn glasyr och bred på muffinsen. Dekorera gärna med rosenblad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben