Rosépepparkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett snabbt och enkelt recept på kycklingfilé.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk rosépeppar
  • Smör eller margarin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Salta och krydda filéerna och stek dem långsamt gyllengula tills köttet känns fast och genomstekt. Ta upp filéerna på skärbräda. Man kan också strimla kycklingen från början och fräsa strimlorna. Ta upp och gör såsen.
    2. Finhacka vitlöken och stek i pannan. Häll i grädde och mjölk. Smula ned buljongtärningen och lägg i den grovt krossade rosépepparen. Koka upp och sjud några minuter.
    3. Smaka av med mer rosépeppar och salt. Skär filéerna i skivor (om du inte strimlat) och lägg i såsen. Strö persilja över. Servera med pasta eller ris samt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben