Rosépepparkyckling & svampsås

Serverar: 4 portioner

Kycklingen blir extra saftig när du lindar in den i bacon

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk stött rosépeppar
  • 8 skivor bacon
  • 2 msk smör
  • Svampsås
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 scharlottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl sky från stekningen
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • Garnering
  • Persilja
  • Servering
  • 4-5 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 tsk rörsocker
  • dill
  • Potatis-& jordärtskoksgratäng
  • Krämig potatis & jorddärtkoksgratäng
  • 8 potatisar
  • 8 jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingen. Strö över pepparsortena. Linda bacon runt kycklingen fäst med tandpetare. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Flytta över det till en ungsform. Koka ur pannan med 1 dl vatten och spara till såsen. Stek kycklingen näst längs ner i ugnen ca 30 min, kontrollera så att baconet inte bräns, flytta ev ner plåten ett hack. Låt kycklingen stå 5 min innan du skivar den.
    2. Svampsås: Ansa svampen och skär i skivor eller kvartar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök blankt och smidig i smör. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden, den sparade skyn samt fond. Låt koka samman i ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar.
    3. Servering: Skala och dela morötterna i fyra delar längs med. Stek dem i ugnen på bakplåtspapper med olivolja och rörsocker tills de är mjuka, ca 20 min. Garnera med dill. Placera den skivade kycklingen på ett upplägningsfat och ringla såsen över, garnera med persilja.
    4. Jordärtskoksgratäng: Skala och skiva potatisarna och jordärtskokorna. Lägg rotfrukterna i vatten allteftersom du skalar. Skala och skiva löken. Blanda samman grädde och mjölk. Varva potatis, jordärtskokaor, persilja, ost och lök i en smord form. Spara lite ost till det översta lagret. Häll över gräddmjölken. Salta och peppra, strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, täck över med folie om gratängen får för mycket färg. Garnera med lite kryddgrönt
    5. Ugn 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben