Kyckling med svampsås

Serverar: 4 portioner

Testade detta recept idag, gudagott och vilken god sås det blev. Rekommenderas.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1½ dl vitt vin, matlagningsvin går bra
  • 1½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongstärning
  • 1 burk svamp
  • 1-2 tsk grov senap, jag tog skånsk grov senap
  • 2 dl matlagnings- eller mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en panna och stek kycklingen ca 4-5 min på vardera sida. De ska ha fått fin färg.
    2. Skala och hacka undertiden lök och vitlök. Sänk värmen något och låt löken fräsa med sista minuten. Slå sedan över vin, vatten och ha i buljongtärningen. Vrid upp värmen igen och låt detta koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt. (det får inte finnas något rosa kvar, köttet skall vara helt vitt!).
    3. Ta ur kycklingfiléerna, sänk värmen och ha i grädden och senapen. Låt det koka ihop lite. Tillsätt sedan svamp och lite klippt persilja. Smaka av med salt och peppar. När såsen tjocknat lite, lägg tillbaka kycklingen och låt allt koka i några minuter. Smaka av med ev lite mer persilja.
    4. Servera med en grönsakssallad och ris.
    5. Tips! Tag INTE dijonsenap enligt "linneasskafferi", blir inte gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 21 maj 2009

    Hej har nu ätit kyckling den var god tycker jag kommer att göra om den mvh / monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben