Svampravioli med svampsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har gjort olika variationer på denna rätten, varianten som är på bilden är det faktiskt lite bacon i. Men första gången jag gjorde det så hade jag bara champinjoner & ostronskivling i och det var så gott att det får bli det receptet jag skriver ned här. Funkar som sås till annan pasta också.

Ingredienser

  • 250 g färsk svampravioli
  • 300 g färska champinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 200g flödeost pikant (smak av paprika, dill & lök)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt på pastavattnet
    2. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en panna. Skala och skär vitlöksklyftan i 2-3 bitar och fräs i olivoljan några minuter. Plocka sedan bort dom.
    3. Häll svampen i pannan, salta & peppra. Stek på hög värme i början, när vattnet nästan kokat bort, sänk värmen till hälften och stek tills svampen fått lite stekyta. Sänk då till lägsta värme.
    4. Skär flödeosten i mindre bitar & lägg i svampfräset, häll sedan på grädden & rör om och koka i pannan tills osten smält.
    5. Smaka av med örtsalt.
    6. Blanda såsen och raviolin & servera med en god sallad.
    7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben