Lyxig svampsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

Det här receptet ska jag prova i veckan! Verkar gott.

Ingredienser

  • 1 burk blandsvamp 200 g
  • 1 liten gul lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • Matfett att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl eller idealmjöl
  • Instruktioner

    Skölj och skär champinjonerna i skivor. Fräs i matfett. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och låt puttra ca 15 minuter. Smaka under tiden av och tillsätt ev. ytterligare av det du tycker saknas. Red av med 2 msk mjöl utrört i lite mjölk eller rör i idealmjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben