Spanska köttbullar med chorizo och svampsås

Serverar: 4 portioner

Med chorizokorv i färsen och en mustig sås får du spännande och smakrika köttbullar.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 chorizokorvar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk torr sherry
  • Vetemjöl
  • Svampsås
  • 1 burk blandsvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpurè
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna korvarna ganska fint och arbeta samman dem med färsen och de övriga ingredienserna utom mjölet till en smidig smet.
    2. Forma runda bullar och rulla dem i mjöl. Stek bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter.
    3. Skölj svampen, grovhacka den och låt den rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och låt det koka upp. Tillsätt smulad buljong och tomatpurè. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
    4. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 21 december 2010

    De va sådär

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben