Färsrullader i svampsås

Serverar: 4 portioner

Jättegoda och enkla att göra. Jag gör alltid dubbel sats och fryser till en middag till. Nötfärs i receptet men jag har gjort på både älg och vildsvin och det blir bra.

Ingredienser

  • Biffarna
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • Svampsås
  • 1 burk blandsvamp eller kantareller (200 g )
  • ½ hackad gul eller röd lök
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong av tärning
  • 1 dl vispgrädde
  • Soja
  • Ev sherry
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med vatten, ägg, mjöl och kryddor. Forma färsen till avlånga bullar och stek dem gyllene i lite margarin.
    2. Låt svampen rinna av och finhacka den tillsammans med löken. Fräs svamp och lök i margarin i en kastrull.
    3. Strö över mjölet och späd med buljong. Häll i grädde och soja och låt såsen koka i 5 minuter. Smaka ev. av med sherry.
    4. Värm rulladerna i såsen några minuter och servera dem med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben