På ostbrickan, buffébordet, picknickfilten och lunchrasten - med en god fyllning eller smakrikt pålägg är det alltid rätt med baguette!
Glutenfria
Ingredienser
50 g smör
3 dl vatten
50 g jäst
3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk salt
½ msk fiberhusk
500 g glutenfri Fin Mix, Semper
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vatten och värm till ca 37 grader. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen lösts upp. Finfördela rosmarinbladen i en mortel. rör ner salt, fiberhusk och rosmarin i degspadet. Arbeta in mjölmixen, men spara ca ½ dl till utbakningen. Låt jäsa 30 minuter.
- Arbeta ihop degen och forma till 3 längder. Skär skåror i bröden och låt jäsa 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader och grädda baguetterna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)