Rosmarinbaguetter

Serverar: 3 portioner

På ostbrickan, buffébordet, picknickfilten och lunchrasten - med en god fyllning eller smakrikt pålägg är det alltid rätt med baguette! Glutenfria

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • ½ msk fiberhusk
  • 500 g glutenfri Fin Mix, Semper
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vatten och värm till ca 37 grader. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen lösts upp. Finfördela rosmarinbladen i en mortel. rör ner salt, fiberhusk och rosmarin i degspadet. Arbeta in mjölmixen, men spara ca ½ dl till utbakningen. Låt jäsa 30 minuter.
    2. Arbeta ihop degen och forma till 3 längder. Skär skåror i bröden och låt jäsa 20-30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader och grädda baguetterna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben