Rosmarinbaguetter

Serverar: 14 portioner

Frys in degen utbakad och klar. Bjud nygräddat på festen. (2 satser för 25 gäster.)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 3 msk smör-&rapsolja, oliv
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 msk rosmarin
  • 2 msk flytande honung
  • 250 g Arla köket Kesella kvarg lätt
  • 13–14 dl ljust lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, rosmarin, honung, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den kraftigt. Låt jäsa ca 30 min.
    2. Stjälp upp degen på mjölad bänk men knåda inte. Dela degen i 14 bitar. Forma dem till smala längder, ca 25 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Ställ plåtarna i frysen.
    3. Ta ut plåtarna och halvtina längderna, skåra dem. Sätt ugnen på 250°, grädda i mitten av ugnen 10–12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben