Rotfruktgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna rätt kom till av att min man fick diabetes. Ett gott och nyttigt tillbehör till maten. Det ska vara långsamma livsmedel och detta är då bra.

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 3 morötter
  • 1 msk raps olja
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ungssäker form. Häll över oljan och rör om så det kommer olja runt alla rotfrukterna.
    2. Krydda grönsakerna så det kommer salt och peppar rosmarin jämt fördelat över. Stö nu över ströbröd och ost. Sätt in i ugn på 225 grader. Stick med en sticka i grönsakerna efter ca 30 minuter de ska inte fastna på stickan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben