Sejrygg caprese med rotfruktgratäng
Fisken fylls med mozzarella, tomat och basilika och serveras tillsammans med en krämig rotfruktsgratäng.
Ingredienser
Rotfruktsgratängen
500 g potatis
150 g rotselleri
2 medelstora morötter
1 gul lök
½ purjolök
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
Peppar
2 dl riven ost
Fisken
4 portionsbitar sejrygg (600–800 g)
4 tomater
2 mozzarellaostar
1 kruka basilika
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skala rotfrukter och lök. Skiva tunt i matberedare eller för hand och lägg sedan blandningen i en kastrull. Häll i grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Värm upp och låt rotsakerna koka på svag värme tills de börjar mjukna, cirka 10 minuter.
Häll blandningen i en smord gratängform. Riv och strö på osten. Grädda gratängen i ugnen i cirka 30 minuter.
- Skär ett snitt i varje sejrygg. Dela varje tomat i fyra delar och skär bort kärnhus och skal. Skiva upp mozzarellan. Fyll sejryggen med mozzarella, tomat och basilikakvistar. Lägg den fyllda sejryggen i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och krydda med salt och svartpeppar. Grädda i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)