Sejrygg caprese med rotfruktgratäng

Serverar: 4 portioner

Fisken fylls med mozzarella, tomat och basilika och serveras tillsammans med en krämig rotfruktsgratäng.

Ingredienser

  • Rotfruktsgratängen
  • 500 g potatis
  • 150 g rotselleri
  • 2 medelstora morötter
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • Fisken
  • 4 portionsbitar sejrygg (600–800 g)
  • 4 tomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj och skala rotfrukter och lök. Skiva tunt i matberedare eller för hand och lägg sedan blandningen i en kastrull. Häll i grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Värm upp och låt rotsakerna koka på svag värme tills de börjar mjukna, cirka 10 minuter. Häll blandningen i en smord gratängform. Riv och strö på osten. Grädda gratängen i ugnen i cirka 30 minuter.
    3. Skär ett snitt i varje sejrygg. Dela varje tomat i fyra delar och skär bort kärnhus och skal. Skiva upp mozzarellan. Fyll sejryggen med mozzarella, tomat och basilikakvistar. Lägg den fyllda sejryggen i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och krydda med salt och svartpeppar. Grädda i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben