Tomatsallad Caprese

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Frisk och utmärkt vid sidan av nästan allt

Ingredienser

  • 2 stora tomater, väl mogna
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk olivolja, extra virgin
  • 1/4 tesked senap
  • 1/4 tesked flytande honung
  • 1 tsk god vinäger, gärna balsamic
  • 5-10 färska basilikumblad
  • Instruktioner

    1. Skiva tomaterna och lägg upp på en tallrik eller litet fat. Skiva mozzarellan och skär i portionsbitar. Lägg ovanpå tomaterna. Skär basilikumbladen i mindre bitar. Smaken kommer då fram bättre. Lägg dem ovanpå mozzarellan.
    2. I en liten skål, blanda olivolja, vinäger, senap och honung. Rör kraftigt så allt blandar sig. Tillsätt eventuellt lite salt. Häll över tomaterna.
    3. Servera som förrätt, mellan rätterna, eller som en sallad efter huvudrätten. Jag föredrar att äta salladen separat, och inte blanda på tallriken med varm mat.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott, jag hade mina egenodlade växthus tomater.

    kristinahedberg 10 oktober 2008

    Härligt god Passade utmärkt till fredagsmyset Kristina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben