Baconburgare caprese

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 pkt tärnat bacon 140 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Vinägrett
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 msk strimlad basilika
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Caprese
  • 4 skivade plommontomater
  • 125 g skivad mozzarellaost
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 1 tunt skivad gul lök
  • Till servering
  • hamburger- eller pitabröd
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med en nypa strösocker, salt och peppar. Blanda tomater, mozzarella och lök i en påse eller bunke. Vänd ner vinägretten. Låt dra i 30 minuter.
    2. Blanda färs, bacon, olja, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till burgare. Grilla dem på en medelvarm grill ca 5 minuter på varje sida. Fyll hamburger- eller pitabröden med caprese och baconburgare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben