Capresesallad med gravade tomater

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Caprese är ju gott som det är men genom att grava tomaterna med salt och socker lyftes salladen till en annan dimension. Urgott! Och så blev det så snyggt att använda olika sorters tomater, olika till färg och form. Tomaterna skivas ganska tjockt och sedan ska de stå en halvtimme med socker och salt över. Vätskan som bildas hälls av och sedan river man mozzarellan, strimlar basilikan, ringlar olivoljan, flingsaltar och svartpepprar. Allt på ett fat och klart! Passar bra som liten förrätt med t.ex. vitlöksbröd och på en buffé. Fler recept hittar du på www.lottakruse.blogspot.com

Ingredienser

  • 800 g blandade tomater med olika färg och form
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 150 g mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva tomaterna i ganska tjocka skivor.
    2. Bred ut tomaterna på ett stort fat eller en plåt, salta och sockra. Låt stå i rumstemperatur ungefär 30 minuter.
    3. Häll av vätskan och bred ut tomaterna på serveringsfat. Riv mozzarellan och lägg över tomaterna. Strimla basilika och strö över. Ringla över olivolja. Avsluta med flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben