Gravad vitlöksströmming

Underbart gott.

Ingredienser

  • Lag
  • 1 liter vatten
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 1-1½ msk salt
  • 20 strömmingar
  • 2 dl majonnäs
  • ½ dl Creme Fraiche
  • ½ dl persilja
  • ½ dl dill
  • ½ dl gräslök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Fin malen vitpeppar efter behag
  • Instruktioner

    1. Blanda lagen låt strömmingarna ligga i lagen 4-6 timmar.
    2. Drag av skinnet från fisken. (går lätt som en plätt) Låt fisken rinna av väl, torka med hushållspapper om det behövs.
    3. Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i strömmingarna och låt stå 2 dygn innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Pennylane1 26 mars 2010

    Låter mumsigt! Visst menar du strömmingsfiléer? Inte hela förmodar jag?

    Blodpannkaka 26 mars 2010

    Har gjort den förut och den måste man gömma för att få ha den i fred! Godast på en hårdmacka.

    MaElBe 26 april 2011

    Enormt god sill! Blev en klar favorit i påsk!

    Stefan Grath 9 mars 2020

    Brukar göra till min dotter som älskar den. Jag väljer att köpa fryst sillfilé som är fiskad i norra Atlanten . Tyvärr är ju östersjöströmming inget en kvinna i barnafödande ålder bör äta, eller någon annan heller. Tyvärr är den för full med gifter vilket är tragiskt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben