Gravad röding med västerbottensmousse och knaperstekt tunnbröd

Serverar: 4 portioner

Bjöd på denna förrätt förra helgen och vi tyckte alla att det var både festligt och gott.

Ingredienser

  • 4 rödingfileér
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • Västerbottenmousse
  • 2 gelantinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl grovriven västerbottenost
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1-2 kaka mjukt tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. ' Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn. Den längre tiden ger mer smak. Skiva den i tunna fina skivor och lägg på en assiett.
    2. Moussen: Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
    3. Värm 1 dl grädde i en kastrull och blanda ner osten. Rör om tills osten smält. Krama vattnet ur gelantinbladen. Lägg dem i gräddblandningen och rör tills det smälter. Låt svalna. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär sen moussen i små fyrkanter ca 2x2 cm eller rektanglar eller vad du vill och rulla dem i gräslök.
    4. Brödet: Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. Lägg dem över en liggande flaska sen om du vill ha dem böjda som på fotot.
    5. Gott och väldigt dekorativt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben