Fiskelycka, foliebakad fylld röding

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Röding med bl.a. kantareller, smör och örter.

Ingredienser

  • 2 rödingar à 600 g, urtagna
  • 500 g färskpotatis
  • 2-3 schalottenlökar
  • 250 g små tomater
  • 180 g svamp t.ex. kantareller
  • 1 citron
  • Blandade örter t.ex. dill, gräslök, timjan, rosmarin
  • 120 g ekologiskt smör
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen och ansa grönsaker och svamp. Dela potatis, lök och tomat och fördela det tillsammans med svampen på två väl smorda ark grillfolie. Krydda med salt och peppar. Salta och peppra fiskarna inuti och runt om, lägg fiskarna på grönsakerna. Lägg skivad citron, örter och smör på fiskarna. Vik ihop noga till paket. Grilla 20-30 minuter på ganska låg värme eller lägg dem i ugn på 225º 30-40 min. Fisken är klar när köttet släpper från benen eller när ryggfenan släpper när du drar lätt i den Servera med potatis och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tomastovik 27 januari 2010

    top of the pops

    klockhoff 25 augusti 2012

    Säger bara ensak SUPER GOTT

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben