Krabb-båt med Joe's Stone-Crabsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En festlig förrätt som passar bra för sig själv eller tillsammans med min Tomatsallad Caprese och andra anti-pasta-rätter

Ingredienser

  • ½ kg färska krabbklor eller 1 burk krabba
  • 3 endive
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dillvippa
  • Ruccolasallad till garnering
  • Joe's Stone Crab Sås
  • 1 msk grov senap
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk A-1 sås
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka krabbklorna i 8 minuter i saltat vatten med några dillkvistar. Låt klorna svalna lite och ta sen ut köttet. Försök att hålla en klo snygg och hel så den kan användas som dekoration.
    2. Blanda senap, majonnäs, såserna och grädden väl genom att röra eller vispa. Såsen ska bli jämn och lite krämig. Smaka av med salt. Ställ kallt till den ska användas.
    3. Lägg endiverna i kallt vatten en stund och pilla sedan av bladen. Skaka av vattnet och lägg dem som båtar på ett "hav" av ruccolasallad på ett serveringsfat. Fyll båtarna med krabba och klicka på senapssåsen. Garnera med en halv tomat i "aktern". Garnera med en krabbklo.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Erajscha 17 januari 2010

    Vad är A-1-sås?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben