Rotfruktsgryta/soppa med falukorv

Serverar: 4 portioner

Vi äter den som den soppa/gryta. Jättegod och med mycket god smak.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 morötter, medelstora
  • 2 palsternackor, medelstora
  • 2 gula lökar eller knippe vårlök
  • 6-8 potatisar
  • 1 liter färsk spenat
  • 2 msk flytande margarin t ex Milda Culinesse
  • 5 dl vatten
  • 1 msk flytande grönsaksbuljong
  • 1 knippe persilja
  • 15 hela kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Skånsk Senap eftr smak
  • Instruktioner

    1. Strimla falukorven. Skala morötter, palsternackor, lök och potatis. Skär grönsakerna i grova bitar och dela spenaten.
    2. Fräs grönsakerna i margarin i en stor tjockbottnad gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka upp.
    3. Tillsätt persilja, spenat, kryddpeppar, lagerblad och tomatpuré. Sjud grönsakerna mjuka under lock ca 20 minuter.
    4. Lägg i strimlad falukorv och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick Slotts Skånsk Senap på toppen och ett färskt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben