Korv- och rotfruktsgryta med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternackor
  • 500 g potatis
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Skär korven i tärningar. Skala och skär morötter, palsternackor och potatis i tärningar. Lägg rotfrukterna i en gryta. Smula över buljongtärningen. Häll på vattnet. Låt koka under lock 5-10 min. Blanda ner korven och låt allt bli varmt. Klipp över krasse. Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera den till grytan.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben